Dette er Delp

Delp (uttales Dælp) er tettstedet ytterst ved Grunnførfjorden. Området ligger på grensen mellom Lofoten og Vesterålen. Det grunne området i fjorden fra moloen og ut er et flott sted for padlere til å leke seg.

  • Under brua i moloen er det en straum som man kan øve seg på straumpadling i.
  • Ytterste delen av selve fjorden er et skikkelig langgrunt område, som gjør at bølgene kommer susende inn her, krappe og lange. Det gjør det perfekt for nybegynnere og mer erfarne padlere som vil øve effektivt på teknikk og ha det veldig skøy samtidig. Det er nokså lett å få surf, og de kan vare lenge når man klarer å sitte på. Det er lite stein her.
  • I munningen av fjorden helt ytterst er det et rev. Her blir det som oftest større bølger. Har det vært mye vestavær kan de bli ganske så store, og bryte så det dundrer. Her bør man være mer oppmerksom, så man ikke dundrer i stein og knatrer kajakken eller deg selv, men det er også fine surfemuligheter med riktige forhold.

 

HVORDAN KOMMER JEG TIL DELP/HADSELSAND?

  • Delp ligger på grensen mellom Lofoten og Vesterålen.
  • De som kommer via Lofast tar av ved Fiskebøl. Kjør ned mot fergeleiet, men ta av til venstre siste veien før. Følg denne, inn og ut Morfjord til Hadselsand. (Følg skilt til kirken.)
  • De som kommer fra Vesterålen med ferge, svinger av første til høyre når de kommer ut av ferga, videre som punktet over.
  • De som kommer fra Lofoten gjør enklest i å svinge mot Laukvika i Vestpollen. Men ikke sving av til selve stedet, følg hovedveien til du er forbi Delp og Grunnførfjorden og kommer til Hadselsand. (Følg skilt til kirken.)

Se kart over området hos 1881 her

Tilbake til påmeldingsinformasjonen

En kommentar om “Dette er Delp

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s